Thursday, 8 March 2012

Angkara Abah

Petang tu, aku duk melayan Imran pastu baru perasan kuku dia yang dah panjang. Sebelum mandi kan dia, aku nak potong. Kalau tak potong kang tak pasal-pasal ada "art" kt muka dia. Dah jatuh saham anak mama nanti. Sambil layan Imran kt atas bouncher dia tu...aku habis kan jari tangan kanan. Potong kuku Imran agak amat menyenangkan....tidak seperti yang aku sangka. Alhamdulillah ;) Masa first time nak potong aku mintak mak aku yang potongkan. Rasa macam takut, tak yakin...semua ada. Dah kembali ke KL ni, terpaksa lah memberanikan diri. Kalau tak sampai bila kan??

Setelah siap sebelah kanan,Mr.Hubby  yang berada di sebelah kiri Imran meminta pengetip kuku dari aku nak potong kuku Imran. Dengan harapan nak menolong aku. Pastu mungkin tengok macam senang je kot aku habis potong tu. Aku berkali-kali bertanya boleh ke dia potong....bukan tak percaya cuma bimbang nanti kang terpotong skali dengan isi jari plak.

Dari ibu jari sampai jari tengah masih elok. Masuk jari manis, Imran bergerak dan abah terketip isi jari Imran sket...agak berdarah jugak la....tp Imran nanges kejap jer....pastu bila tegur2 dia, dia dh boleh gelak2 dah....Risau jugak mama dan abah kot2 dia nanges kuat ker....Anak Mama dan Abah mesti kuat.. Baru kena sikit jer tuh ;) Cian abah, sampai sekarang dah serik nak potong kuku Imran. Ape2 pun wahai Mr.Hubby, ku hargai niat ikhlasmu mau menolongku.....

Cuti skola ni, kami akan balik kampung di klate & ganu. Dulu masa berdua, kami balik camtu jer...amik barang sumbat2. Sekarang, segala perhatian tertumpah pada Imran. Nak kena pack brg2 Imran dl...


No comments:

Post a Comment