Saturday, 22 June 2013

Dia Datang.......

Sedang menunggu ketibaan ibu mertuaku. Insya Allah pagi nanti akan sampai dari Kota Bharu. Kali terakhir jumpa masa balik mengundi PRU13 aritu. Datang melawat cucunya....Imran. dah rindu sangat. Ini gambar beliau....ibu mertuaku.



Masa ni mak datang menghadiri majlis konvokesyen salah sorang cucu beliau. Aku tengah sarat tunggu hari nak bersalin. Comelnya gambar mengandung ni.....;)

Thursday, 20 June 2013

Kuih Keria Berperisa Cek Mek Molek

Lepas makan malam aku mula menggoreng kuih yang aku buat petang td.

kuih keria versi aku....ala-ala donut gtu

Keledek yang aku beli kat tesco aritu nk buat pengat ubi tak pun nak buat goreng keledek jer. Aku memang suka keledek oren ni...rasanya manis! Lain yang nak buat, lain pulak jadinya. Dah jadi kuih keria plak.
5 ketul tu dapat la dalam 2 pinggan kuih keria ni. Lagi 1 pinggan aku taruh dalam peti ais...makan petang esok plak.

Sebab nk senang, aku guna gula macam donut tu jer. malas nk buat macam gula batu tu. Tak sabar nk terkam nak makan....hehehe. Rasa nya macam kuih cek mek tu..

Jemput tengok yer...


Tuesday, 18 June 2013

Lupa Password






Lama tak masuk ini. Bukan tak rindu tapi lupa password...kehkehkeh. Tu la lama sangat amik "cuti" sekali dah lupa pe password. dah banyak kali try tapi still tak igat pe pasword.

pikir punya pikir baru teringat.hheheehe. saje aku malas nk reset password nk bg ingat skit. Insya Allah akan kembali aktif menulis bila ada kelapangan & intenet tak lembab.