Wednesday, 17 October 2012

Pindah

Sekarang tengah kemas2 rumah untuk pindah rumah baru. Rumah kecil kami. Insya Allah, kalau ada rezeki rumah besar pulak. Amiin. Emak mertua & adik ipar di import khas dari Kelate...hehehe. so, agak bizi la sekarang ni tapi masih sempat update blog lg kan?? 

Lepas kami kawen, kami "menetap" di Taman Samudra selama setahun lebih. Lepas tu, sebab aku nk bersalinkan Imran kami ambil keputusan untuk berpindah ke rumah yang lebih "rendah", ada tanah. Sebab dekat Samudra, kami di tingkat 5....paling atas. huhuhu. Agak sukar untuk aku berpantang nanti. 

Akhirnya, kami menetap pula di Taman Koperasi Polis 2....dapat la rumah yang rendah, bertanah, paling penting tak payah nak berebut tempat parking kereta. Maka, MyKids Imran beralamat di sini. Tinggal lah kami di sini selama setahun lebih. 

Selepas setahun lebih, aku berhijarh lagi. Kali ni, rumah kami sendiri. Alhamdulillah ;) 

Cabaran kali ni, aku kemas barang di "temani" junior kecik tu.....Aduhai...mama kemas sini, dia tarik sana. Mama kemas sana dia datang tolong "kemas"kan jugak. Bila mama nk siap berkemas kalau macam ni la gayanya. 

Beza tahun lepas, beliau masih dalam perut. Aku cuma penat jer. Yang ni, beliau bukan main ligat. Kadang2 mama tepuk dahi tengok "keaktifan" beliau.

Sampai sini dulu. Nanti aku update lagi. Kalu dan, dengan gambar sekali.

Monday, 15 October 2012

Tahniah Aqasha

comel kan??


Aqasha dapat ank kedua....baby girl. Comel, kiut miut gitu anaknya. Anak perempuan dia ni sejibik macam Aqasha.

sumber : beautifulnara.com

Thursday, 11 October 2012

Panggilan Haji

Semalam kami ke KelanaJaya.....bertemu peminat mak ayah aku nak berangkat ke Tanah Suci. Masa buat kenduri doa selamat hari tu, kami tak dapat balik sebab Mr.Hubby kerja.

Kami amik LRT laluan Kelanajaya memandangkan kami tak tau jalan.
Dengan hujan, suami tak boleh drive malam, tak nak amik risiko sesat. Senang citer g ngan tren je. Amik tren dr Gombak-KelanaJaya. Super duper boring sebab terpksa melalui 24 stesen.
Lepas maghrib kami keluar. Sampai sana dah pukul 9.30.
Dekat 1jam lebih gak la kami berjumpa.
Khemah besar di dirikan, kaum keluarga yang ramai, smpai ada yang berkelah kat situ siap bawak nasi + lauk pauk skali.

Semoga orang tuaku di beri kesihatan yang baik sepanjang berada di sana dan kembali pulang dalam sihat walafiat.
Imran dalam tren...
Bakal2 haji & Hajah

Aku, Imran, Mak, Ayah, Pak cik Ya & Isteri

Tuesday, 9 October 2012

Akhirnya...



Nah! ni majalah lain dari yang lain. Tak pernah masuk dalam list majalah aku ni. Tapi sebab penangan Aqasha, aku beli gak. Huh! tak pernah2 beli majalah ni.

Tak rugi pun aku beli majalah ni...Mr.Hubby boleh baca. Balik dari kerja tadi beliau duk mengadap majalah ni. Dia pun faham aku tengah "suka" mamat ni. Ni semua gara2 drama Gemersik Kalbu dan Dejavu Di Kinabalu la. 

Mr.hubby pun dah selalu sangat nyanyikan lagu Aqasha ni untuk aku. hehehe. Dah banyak kali ke kedai buku, aku tengok jer. teringin nak memiliki tapi last2 batalkan niat tu. Sekarang sudah ada dalam koleksi. Sebelum ni aku bukan minat sangat ngan si Aqasha ni. Asal tau Aqasha jadi hero, terus aku boikot. Tak melekat depan TV. 


Suatu Masa & Butterfly




Monday, 1 October 2012

Oktober Sudah

Ehh! dah masuk oktober kah? Slamat datang oktober. Terasa cepat betul masa berjalan. Moga di limpahi rahmat, kebahagiaan dan kegembiraan buat kami sekeluarga. 

Baby Imran dah 11 bulan. Mau melangkah setahun. Alhamdulillah. Kedatangan beliau yang menceriakan hari2 kami. Pintar budaknya. Macam2 kerenah dan ragam.Rasa macam baru semalam melahirkan Imran.

Insya Allah dan Alhamdulillah, kami sudah mampu memiliki rumah sendiri. Pertengahan Oktober nanti kami pindah. Walaupaun tak seberapa, bukan banglo yang besar itulah syurga kami kelak. Yang penting kami tak payah nk pikir pasal sewa dah. 

Bulan ini juga kedua ayah mak aku akan menunaikan haji kali kedua. Alhamdulillah atas rezeki yang di berikan. Moga keduanya di berikan kesihatan yang baik untuk menunaikan ibadah. 

teman mama jemur baju....sbb sy nanges kena duk dalam ni 

Khusyuk benor tengok Upin Ipin ni...

org online dia sibuk bt iklan tak berbayar....bg dengar terus diam smpai meleleh air liur
 
3 keping gambar tu tak der kena mengena dengan tajuk....saja nk letak...hehehe